Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Mag je gestandaardiseerde variabelen nog centreren bij een MLA

0 leuk 0 niet-leuks
Doordat in de reader en in youlearn steeds met 'gewone' data werd gewerkt (die we moesten centreren) raakten wij bij de eindopdracht in de war. Daar worden gestandaardiseerde waarden gegeven.
In de reader staat dat je na het centreren nog kan standaardiseren indien gewenst. Het leek ons niet kloppen om gestandaardiseerde waarden te centreren, maar gezien we tijdens alle opdrachten moesten standaardiseren, vroegen wij ons af of we iets gemist hadden.

Maar inmiddels is onze vraag beantwoord.
gevraagd 5 januari in Psychologische Modellen (PM) door Femke Beuze (120 punten)
bewerkt 11 januari door Femke Beuze
Kun je deze vraag stellen volgens de richtlijnen? Zie http://oupsy.nl/help/ask - dus in je toelichting uitleggen wat je precies bedoelt, hoe je denkt dat het zit, en in dit geval, waarom je het wil en waarom je denkt dat het wel of niet zou mogen.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben ook benieuwd waarom je dit wilt weten, zie opmerking van GJ.

Standaardiseren is namelijk centreren en delen door de SD.
beantwoord 11 januari door Peter Verboon (5,260 punten)
...