Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

Longitudinaal onderzoek?

0 leuk 0 niet-leuks
In navolging op mijn vorige vraag over de procedure van de casus werk en psychische (on)gezondheid: in de introductie staat vermeld dat het een longitudinaal onderzoek betreft en dat deelnemers na 3 maanden wordt verzocht een tweede deel in te vullen. Ik heb de hele lijst vragen goed doorgenomen maar kan niet ontdekken welk deel het eerste deel en welke het tweede deel is. Of is het tweede deel, welke hier wordt aangekondigd, een andere lijst die we nu niet meenemen in deze opdracht?
gevraagd 15 juni in Psychologisch Survey (PS) door Vincent de Boer (690 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Dat klopt, er is slechts een deel van het databestand beschikbaar gesteld. In de beschrijving staat:

Het databestand bevat gegevens van een meting op 12 jarige leeftijd:  (1) Hechting (i.e, communicatie, vervreemding en vertrouwen); (2) depressieve klachten (3) zelfvertrouwen, en (4) emotieregulatie.
beantwoord 15 juni door Rolf van Geel (4,580 punten)
Beste Rolf,

Dank voor je snelle antwoord. Het voorbeeld dat je noemt, komt echter uit een andere casus. Ik bedoel de casus met o.a. het JDCS-model
0 leuk 0 niet-leuks
Dat onderzoek over werk en gezodnheid is inderdaad ook logitudinaal, maar jullie hebben dus de gegevens van de 1e meting. Ook daarmee kun je MRA modellen maken.
beantwoord 15 juni door Rolf van Geel (4,580 punten)
Super, dank je!
...